./pangea/caladona/public_html/caladona/25novembre_2007.html0000644004765100003100000006156012141121012020510 0ustar 25 DE NOVEMBRE - Dia Internacional per a la NO VIOLÈNCIA contra les Dones
Especial 25 de Novembre 2007 - Dia Internacional per a la No Violència contra les Dones - "LES VIOLÈNCIES ENS AÏLLEN, ENLLACEM-NOS"


CONCENTRACIÓ A BARCELONA DIUMENGE 25,  18h Plaça Sant Jaume, i a moltes poblacions a les places de la vila al migdia o al vespre.

--> MANIFEST 2007: LES VIOLÈNCIES ENS AÏLLEN, ENLLACEM-NOS. Xarxa de dones feministes contra la violència

LES VIOLÈNCIES ENS AÏLLEN, ENLLACEM-NOS.

Als inicis del moviment feminista, tenia molta importància la relació que s’establia entre les dones per poder parlar amb intimitat i compartir i transformar les pròpies vides. Aquest any volem fer visible, recuperar i valorar aquest aprenentatge assolit mitjançant les dinàmiques del moviment feminista enfront de l’aïllament que comporta la violència patriarcal

Per això considerem  imprescindibles els espais de resistència creativa de les dones, espais per compartir què fem i com ho estem fent. Cal que les nostres creences no generin murs que ens privin de relacionar-nos i que les relacions no condicionin les nostres creences.... llegir tot el manifest

Podeu passar a recollir cartells per Ca la Dona. Casp 38, pral. 08010 Barcelona.

Arxiu pdf amb el cartell

ACTES 2007. Recollim informació d'actes que ens ha arribat a Ca la Dona... a Barcelona - a altres poblacions - I A DIFERENTS POBLACIONS CONTES AMAZONAS de La Casa de los Cuentos - campanya internacional 16 dies activisme

a Barcelona:

--> Presentació del llibre Ni príncipes, ni perdices. 21 de novembre, a les 19h, al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, Sala Àgora 2a planta. c. Sant Pere més Baix, 7, 2a. Barcelona.
Set històries de dones que diuen prou. Editorial Icaria. Presentació per part de Fina Birulès, Mercè Otero i tres de les autores del llibre.

--> Xerrada reflexió sobre l'estat actual , les xifres i les prespectives des del Govern...de la violència contra les dones. 21 de novembre, a les 19h, a la seu de la Casa Orlandai, c. Jaume Piquet núm. 23, 08017, Sarrià, Barcelona, ( just a la sortida de l' estació de Sarrià dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya).

Xerrada que ens oferirà la Sra. Montserrat Comas, Presidenta de l'Observatorio de Violencia. Organitza: Lobby de Dones de Catalunya i la Plataforma de Suport al Lobby Europeu de Dones

--> Inauguració de l’exposició fotogràfica 15 aniversari de Tamaia.  23 novembre, a les 19.30h. a Ca la Dona, c. Casp 38, pral. Barcelona. Tamaia

Podeu visitar l'exposició fins a final d'any de dilluns a dijous de 10 a 2 i de 4 a 8.

Tamaia

--> III Fòrum contra les violències de gènere. 23 i 24 de novembre, a l'Espai Bonnemaison. Sant Pere més Baix, 7 de Barcelona. Plataforma Unitària contra les violències de gènere. Barcelona.  
Programa del Fòrum 

cartell III fòrum, 25 novembre

En els 2 dies hi haurà passis de vídeos, consulta de recursos contra la violència, recursos educatius, exposicions…També hi ha el Concurs literari i el Concurs LLiure ...Les persones guanyadores de cada categoria llegiran el seu text i/o exposaran el seu treball en l'acte d'entrega de premis que comptarà amb l’actuació d’Esencia, grup jove de Rock Simfònic.

CLOENDA III FÒRUM DISSABTE 24 DE NOVEMBRE 19.30 H
Acte homenatge a les dones assassinades i maltractades.
Lectura del Manifest de la Plataforma, actuació de Dones de Blanc
amb la col·laboració i el suport d’actrius i cantants.

Plataforma unitària contra les violències de gènere. C. Junta de Comerç 17 entl. 08001 Barcelona. A/e: prouviolencia@yahoo.es T. 627 398 316

-->Taller de nines de llana. 25 de novembre a les 11:30h, Ca la Dona. Barcelona. Espai Infantil de Ca la Dona.

L’Espai Infantil, i per a mares, àvies, tietes, mainaderes, amigues, veïnes, cuidadores en general… us presenta: Taller de nines de llana on farem joguines, penjolls, arracades, agulles de pit. Seran símbols per a regalar: nines per a promoure relacions lliures i no violentes.

Amb la participació de la Xarxa de Dones contra la Violència i la Milena, de la Ruta Pacífica de las Mujeres

Si confirmeu l’assistència a la secretaria, molt millor (gràcies!). tel.93 4127161

TALLER DE NINES: Diumenge 25 de novembre, a les 11:30h
Més informació sobre les nines de llana

Espai Infantil, Ca la Dona
Casp 38, pral 08010 Barcelona

--> RETALLA LA TEVA PAPALLONA, 25 de novembre, Platja de Sant Sebastià. Barceloneta, a les 13h. Dones al carrer

Fins el dia 23 de novembre als Centres Cívics de Ciutat Vella, Centre Cívic Sagrada Família, Centre Cívic Casa del Rellotge i entitats i associacions de la ciutat, s'han instal·lat unes papallones de paper que podreu retallar i col·locar en una capsa. Aquesta capsa serà transportada el dia 25 de novembre a la platja de Sant Sebastià i totes les papallones seran alliberades com a símbol de la lluita per aturar la violència. Aquest alliberament serà un gest conjunt per tal de fomentar la voluntat de totes les persones que anònima i voluntàriament, desitgin sumar-se a la proposta.

Horari: 13 h
Lloc: Platja de Sant Sebastià. Barceloneta

Dones al carrer

 --> Proyecció dels curmetratges realitzats pel grup de dones DONES DE VOL, 28 de novembre a les 18:30h, al Centre Cívic Can Basté , Passeig Fabra i Puig, 274, Metro: Línia 5, Virrei Amat. DONES DE VOL. Barcelona.

Projecció i debat posterior entre els i les asssistents. Entrada: lliure. 
DONES DE VOL és un grup de dones unides per haver viscut una situació de violència generada pels seus companys de vida. Aquest treball té la voluntat d’ajudar altres dones a reconèixer les mateixes actituts i situacions. Acció contra la violència

--> EXPOSICIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE, fins al 7 de desembre, al vestíbul d'exposicions de l'Espai Francesca Bonnemaison, exposició contra la violència de gènere. c.Sant Pere més baix, 7 - Barcelona. Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere 

En col·laboració amb Amnistia Internacional, dotze dibuixants de la revista El Jueves (Bernardo Vergara, Manel Fontdevila, Lalo Kubala, Pablo Velarde, Guillermo, Miguel Brieva, Albert Pallarés, José Luis Ágreda, Dario Adanti, Albert Monteys,Mauro Entrialgo i Pedro Vera) han participat en l'edició de dotze serigrafies a color contra la violència de gènere.

Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere 

a altres poblacions....

BLANES

 --> CONFERÈNCIA LLEI PER L’ERADICACIÓ DE VIOLÈNCIA MASCLISTA DE CATALUNYA: EL PROCÉS PARTICIPATIU I PARLAMENTARI, el 21 de novembre, a les 19 h al Centre Catòlic. Plataforma de Dones de Blanes. Blanes.

Ponents: Mercè Civit Diputada al Parlament de Catalunya per ICV-EUiA i Montserrat Vila portaveu de la Plataforma Unitària contra les violències de gènere

CONCENTRACIÓ, el 25 de novembre a les 13 h davant de l’Ajuntament de Blanes
Concentració silenciosa contra la violència masclista. Lectura del manifest Estenedor dels desitjos

CONFERÈNCIA ASSETJAMENT I "MOOBING" (ASSETJAMENT SEXUAL) EN EL TREBALL, el 28 de novembre a les 19 h al Centre Catòlic, Blanes
Ponent: Glòria Poyatos, Advocada de CCOO

Organitzat conjuntament amb la Secretaria de la Dona de CCOO de Comarques Gironines i Plataforma de Dones de Blanes.

PARETS DEL VALLÈS

--> Setena edició de la campanya PROU D'HÒSTIES, contra la violència de gènere, del 3 al 24 de novembre,  Parets contra la violència, Parets.

Parets celebra la 7a edició de la campanya contra la violència de gènere, que sota el títol Prou d'hòsties , pretén sensibilitzar la població envers la violència domèstica i la discriminació vers les dones en totes les seves formes i manifestacions. Les propostes per enguany inclouen cursos, tallers i activitats lúdiques adreçades a tota la població, i altres de formació per a professionals, integrants d'associacions i centres d'ensenyament del municipi. 

La campanya comença el proper diumenge, 4 de novembre i finalitzarà el 24 de novembre. La primera de les activitats programades és la representació teatral de l'obra L'agressor de Thomas Jonigk, que  tindrà lloc el dia 4 de novembre, a les 18.30 hores, al Teatre Can Rajoler. 

Del 5 al 30 de novembre es podrà visitar l'exposició "Visualitzem la violència", una mostra de dibuixos d'alumnes de 1r i 2n d'ESO de l'IES Parets.

El 6 de novembre, a les 21 hores, a la Sala d'exposicions de Can Rajoler, s'ha programat una xerrada debat sota el títol "Socialització preventiva" a càrrec del Grup de dones SAFO i que analitzarà les actuacions que serveixen per prevenir la violència de gènere en diferents àmbits. 

Del 12 al 15 de novembre tindrà lloc a Ca n'Oms un taller sobre "Educació afectiva per a mares i pares" i del 13 al 15 de novembre, un curs que abordarà la "Capacitació per a xarxes especialitzades en la violència familiar". 
El cinema també té cabuda dins la campanya Prou d'Hòsties. El dia 17 de novembre, a les 20 hores, al Teatre Can Rajoler, es farà la projecció del film "Caos" de Coline Serreau. 

D'altra banda, les biblioteques Can Rajoler i Can Butjosa també col·laboren amb exposicions i narracions de contes envers la violència de gènere.

La cloenda de la programació al voltant de Prou d'Hòsties tindrà lloc el 24 de novembre amb un concert gratuït al Pavelló Municipal d'Esports a partir de les 23 hores. Els grups Antònia Font, El último grito i Dj Panoramix amenitzaran la vetllada, en el transcurs de la qual es procedirà a la lectura del manifest "Parets contra la violència de gènere".

Parets contra la violència

RUBÍ

-->Homenatge a Anna Politkovskaya, des del 22 de novembre, L'Ateneu de Rubí, Rubí

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, aquest any l'Ateneu fa un petit homenatge a Anna Politkovskaya, periodista russa assassinada l'any passat durant el mandat de Vladimir Putin. Politkovskaya, de 48 anys, treballava pel diari Novaya Gazeta i era coneguda per treure a la llum abusos comesos per les tropes russes durant el conflicte en la república separatista de Txetxènia.

Us convidem a visitar l'exposició i la mostra de dues de les seves obres a partir del dijous 22 de novembre.

L'Ateneu de Rubí (c/ Xile 1-3). De dilluns a divendres de 16 a 23 hores i dissabtes de 17 a 22 hores.
Telf/ Fax: 93 588 74 73 - ateneu@rubidigital.cat
L'Ateneu de Rubí

SABADELL

--> Presentació del llibre Ni príncipes, ni perdices, el 28 de novembre, al Centre d’Atenció a la Dona de Sabadell, a les 19h, c. Vidal, 146. Sabadell.

Set històries de dones que diuen prou. Editorial Icaria. Presentació per part de Lucie Foissin (representant de Tamaia), Roser Tarruell i altres autores del llibre.

VILANOVA I LA GELTRÚ

--> EXPOSICIÓ Dones i punts de llibre, de l'1 al 31 de novembre, a la Llibreria Ma'at, Rambla de la Pau, 31, Vilanova i la Geltrú.

Amb motiu de la cel.lebració del Dia Contra la Violència de Gènere, mostrem una recopilació de punts de llibres dedicats a les dones i les seves reivindicacions. Mostra prestada pel Sr. Gàlvez, col·leccionista vilanoví de punts de llibre.

Llibreria Ma'at

I A DIFERENTS POBLACIONS CONTES AMAZONAS de La Casa de los Cuentos

-->CONTES AMAZONAS

Mujeres valientes, mujeres que se hicieron a ellas mismas, mujeres que no se dejaron dominar y que lo dieron todo. Mujeres trabajadoras, divertidas, luchadoras, sensuales y pícaras. Todas ellas son las protagonistas de esta sesión de cuentos. Cuentos de la tradición oral de distintos países de Latinoamérica y cuentos literarios de autoras y autores como Ángeles Mastretta, Isabel Allende, Eduardo Galeano, Mario Benedetti, etc.

Cuentos de la media luna. Una sesión plena de historias de Oriente. Vamos a dejar nuestro equipaje tan occidental y vamos a meternos en el laberinto fantástico de otras culturas, otras maneras de amar, de vivir y de sentir. Cuentos beréberes, chinos, indios, magrebíes y de Las mil y una noche.

Martes 20 de noviembre, a las 19 h.
“Amazonas”. Auditori Biblioteca Salvador Badia, C/ De les Tres Creus, 127-129,
Sabadell

Miércoles 21 de noviembre, a las 18 h
“Cuentos de la Media Luna”
C.Cívic Jardins de la Pau
El Prat de Llobregat

Viernes 23 de noviembre, a las 20.30 h
“Amazonas”
Teatre de Palafolls
Plaza Fórum Palatiolo
Palafolls

Sábado 24 de noviembre, a las 20 h
“Amazonas”
Biblioteca Municipal. C/ Creueta, s/n
Masquefa

Domingo 25 de noviembre, a las 18 h
“Amazonas”
Escenari del Castell de Pallejà
Pallejà

Martes 18 de diciembre, a las 20.30 h
  “Amazonas”
Fedelatina
Nou de Sant Françesc, 15. Barcelona

La Casa de los Cuentos

Campanya internacional 16 dies activisme

-->Campanya internacional 16 dies activisme contra la violència de génere,  del 25 de novembre al 10 de desembre 2007. Programa campanya

---------------

Recull realitzat per Ca la Dona. Casp 38, pral. 08010 Barcelona. Tel. 93 4127161 caladona@caladona.org  http://www.caladona.org

amunt