./pangea/caladona/public_html/caladona/25novembre.html0000644004765100003100000004554212141121011020041 0ustar 25 DE NOVEMBRE - Dia Internacional per a la NO VIOLÈNCIA contra les Dones
Especial 25 de Novembre 2006 - Dia Internacional per a la No Violència contra les Dones - "SENTIR I DIR"


CONCENTRACIÓ A BARCELONA DISSABTE 25,  19h30 Plaça Sant Jaume, i a moltes poblacions a les places de la vila al migdia o al vespre.

--> MANIFEST 2006: Sentir i Dir. Xarxa de dones feministes contra la violència

Sentir i Dir la Violència . Sentir i Dir la Llibertat.

SENTIR és la primera eina que tenim les dones per protegir-nos, per identificar les violències i l’abús. Escoltar i donar valor a allò que sentim. Sentir el propi espai, sentir-lo en el cos, en la casa, al carrer, al món. Sentir que podem estar en risc, que el nostre espai, la nostra vida, el nostre cos, la nostra creativitat i estar en el món, estan en perill. Sentir que volem estar bé. Sentir que la nostra vida és a les nostres mans, viure-la en llibertat.
... llegir tot el manifest

Podeu passar a recollir cartells per Ca la Dona. Casp 38, pral. 08010 Barcelona.

Arxiu pdf amb el cartell

ACTES 2006. Recollim informació d'actes que ens ha arribat a Ca la Dona...

--> Parlem de violència des de la llibertat. 18 de novembre, a les 11h, a Ca la Dona. Xarxa Feminista i Ca la Dona. Barcelona. (Casp 38, pral. 08010 Barcelona).

Al voltant del 8 de març de 2005 vam iniciar un espai de debat a Ca la Dona entorn del tema de la violència i de la llibertat femenina. Això ens va permetre fer diverses aportacions a les Jornades Les dones sabem fer i fem saber, de juny de 2006. Tot i així, moltes dones ens van manifestar el seu interès en el tema i en l’enfocament i ens van comentar que no havien pogut assistir a la xerrada per la simultaneïtat d’actes que es va donar durant les Jornades i, és per això, que hem pensat de continuar parlant i ampliant el debat sobre l’experiència i les diferents qüestions que giren al voltant d’aquesta situació.
Per agilitzar i avançar en el debat, us proposem llegir els textos de la revista Ca la dona núm. 48 que estan penjats a la web http://www.caladona.org/revistescld/caladona48.pdf 

--> Presentació de la Plataforma contra les violències de gènere a Rubí. 18 de novembre, 18.30, a l’Ateneu. Rubí.
Amb la participació de Montserrat Vila, coordinadora de la Plataforma, i activitats dels diversos grups de dones.
Plataforma contra les violències de gènere de Rubí. Ateneu. Carrer Xile, 1-3. Tel. 935887473

--> Xerrada “Les dones lluitem per la pau”. 21 de novembre, a les 20h, a la Casa de Cultura. Atena, dones de Sant Cugat. Sant Cugat.
Intervindran Rowa Irfaiyyah, dona palestina i Montserrat Cervera, del col·lectiu Dones x Dones.
Atena, grup de dones de Sant Cugat

--> Col·loqui Violència vers les dones i AP: El que hem aconseguit i els reptes de futur. 23 de novembre, de 18.30 a 21:30, a la Universitat Pompeu Fabra (C/Balmes 132). Grup de treball de la CAMFIC. Barcelona.
Falten moltes coses per fer però per anar més enllà necessitem totes les mirades, t'hi esperem. 
Grup de treball de la CAMFIC "Maltractament a la dona i Atenció Primària de Salut"

--> Taula Rodona-Homenatge "Dones Gironines compromeses amb el seu temps". 24 de novembre, a les 8 del vespre, al Centre Cultural la Mercè de Girona. Col.lectiu per la Igualtat. Girona.

Taula rodona que s'emmarca dins la setmana del 25 de novembre...Es tracta d'un reconeixement a dues dones gironines que han estat distingides aquest any amb la Creu de Sant Jordi 2006: Maria Antònia Adroher i Aïda Lorenzo.
La primera és una mestra que va ser la primera dona regidora de l'Ajuntament de Girona, durant la república. Sindicalista i militant del POUM, es va haver d'exiliar a França després de la Guerra Civil. Va estar exiliada 38 anys amb el seu marit, Carmel Rosa. Des que va retornar a Catalunya l'any 1977 viu entre Girona i Banyuls de la Marenda. El seu marit va morir la setmana passada.
Aïda Lorenzo és la presidenta de l'"Associació de familiars represaliats pel franquisme". Una associació que treballa des de fa uns anys per la recuperació de la memòria històrica a les comarques de Girona i que, juntament amb la seva filla Esther, ha publicat dos llibres: "Hores de vetlla"que recull el testimoni de 35 gironins afusellats per Franco entre els anys 1939 i 1945, i un llibre sobre les dones republicanes que acaba de sortir al carrer.

Si voleu més informació, poseu-vos en contacte amb el Col.lectiu per la Igualtat de Girona / Eugènia Cros (presidenta): 654995780. http://
www.solidaries.org/igualtat

--> CineForum Te Doy Mis Ojos. 24 de novembre. Associació Pandora: Recursos per la Igualtat d’Oportunitats de les Dones. Al Centre Cultural Collblanc La Torrassa (C/ Dels desemparats, 87 08904 Hospitalet; Metro: L1 Santa Eulalia, L5 Collblanc). Cine fòrum per debatre i reflexionar envers el fenomen de la violència de gènere. 

--> En lluita contra la violència de gènere. 24 de novembre al Casal Antoni Sala i Pont de Badalona (Riera d’en Matamoros 103). Tres Voltes Rebel (Associació de Dones de Badalona).

19.30 Cinefòrum: En el tiempo de las mariposas de Mariano Barrosso amb Salma Hayek
21.30 Xerrada: Què significa el 25 N?

Més informació: www.casif.org

--> Fòrum contra les violències de gènere. 24 i 25 de novembre, a l'Espai Bonnemaison. Sant Pere més Baix, 7 de Barcelona. Plataforma Unitària contra les violències de gènere. Barcelona. 

Programa del Fòrum 

cartell cloenda fòrum, 25 novembre

Cloenda del Fòrum contra les violències de gènere. 25 de novembre a les 18:15h a l’Espai Bonnemaison. Homenatge a les dones assassinades. Intervindran Emma Vilarasau (lectura del manifest) i  el grup Pastora  i Mürfila. Us esperem a totes i a tots. Després anirem totes juntes a la Concentració de la Plaça Sant Jaume de la Xarxa contra la violència, a les 19:30h. - Cartell Cloenda del Fòrum

Crida voluntariat! - necessitem persones voluntàries per les diferents tasques necessàries pel Fòrum els dies 24 i 25, matí i tarda... recepció, informació, mitjans de comunicació i infraestructura de tallers. Els matins del 25 i del 24 especialment es quan necessitaren un major número de persones. Les persones voluntàries feu-nos arribar el vostre nom , un número de contacte i el dia i hores que teniu disponibles.

Plataforma unitària contra les violències de gènere. C. Junta de Comerç 17 entl. · 08001 Barcelona. A/e: prouviolencia@yahoo.es T. 627 398 316

--> Xerrada “Et pego perquè t’estimo!”. 25 de novembre, 20h. Llibreria MA’AT. Vilanova i la Geltrú.
A càrrec de la Margarida Pagès, psicòloga. A la Sala d'actes de la llibreria. Accès lliure. LLIBRERIA MA'AT. Rambla de la Pau, 31. 08800 Vilanova i la Geltrú. Telf. 93 810 00 93. www.llibreriamaat.com

--> L’espai infantil ens proposa... Eines de prevenció de la violència. 26 de novembre, d’11:00h a 13:00h a Ca la Dona. Barcelona.
Conversa amb Amparo Tomé, directora del projecte d’Educació en Valors de l’Ajuntament de Barcelona.
Aprofitant la celebració del 25 de novembre, us proposem un espai de treball per donar suport a les famílies (mares, tietes, cuidadores, àvies, amigues...) per a prevenir i treballar les formes que pren la violència en els contextos més propers a les criatures: l’escola, la tele, les amistats, la família, etc. (O potser seria millor dir que us proposem un taller per a ajudar-nos a desenvolupar eines per a promoure relacions no violentes).
Les nenes i nens tindran un espai amb la mainadera per al joc i per a possibles treballs sobre el tema.
Ah! Mentre conversem i juguem, hi haurà una mica d’esmorzar. Us hi esperem a totes!!! Recordeu confirmar la vostra assistència a la secretaria. 
Ca la Dona

--> Sinergias invisibles. III Jornadas sobre violencia de género y VIH. Madrid, 28 de novembre. Creació positiva. a la seu de l'Instituto de la Mujer, Madrid.
Estas Jornadas pretenden ser un espacio de reflexión sobre la relación existente entre la violencia de género y la vulnerabilidad al VIH con el objetivo de visibilizar esta realidad, conocer su importancia e identificar posibles estrategias para hacerle frente. 
Es una jornada gratuita y abierta a profesionales que trabajan en el ámbito de la violencia, del VIH, asociaciones y federaciones de mujeres así como personas interesadas en profundizar en estas cuestiones.
Si estás interesado/a en participar puedes realizar tu solicitud de inscripción directamente desde la web www.creacionpositiva.net
La organización cuenta con una bolsa de becas para desplazamiento para aquellas personas procedentes de otras localidades. Para su solicitud debes ponerte en contacto con nosotras por mail o por teléfono.
Creación Positiva. C/Sants nº2 1º1ª. Barcelona 08014. Tel 934314548 Fax 934228074.

--> Presentació de l'Exposició Fotogràfica: "Tracta de Dones i Violació dels Drets Humans", 29 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural de Les Corts (C/ Dolors Masferrer,33-35 de Barcelona). Iniciativa conjunta del PROYECTO SICAR (Adoratrius-Barcelona) i PROYECTO ESPERANZA (Adoratrius-Madrid) per informar, sensibilitzar, denunciar i incidir sobre la realitat de la tracta de dones amb finalitats d'explotació sexual.

Esdeveniments a Internet en relació al 25 de novembre:

-->Vídeos: ”Papás i mamás”, de Marisa Crespo i Moisés Romera. Dura només tres minuts... suficients per conscienciar i denunciar. http://www.youtube.com/watch?v=GcRY4YQNvQg&mode=related&searche i videos d’Amnistia Internacional: http://www.amnistiainternacional.org/pages/upto69.php  i http://www.onemanfight.com/email_esl.html

Prou de violències contra les dones! - Casal Popular Panxampla. www.panxampla.org

-->Foro específico 25 de noviembre
En Mujeres en Red hemos creado un espacio en el foro específico donde informar de las convocatorias en torno al 25 de noviembre, Día Internacional de Lucha contra la Violencia de Género. No podemos dar abasto a escribir nosotras todas las convocatorias, por ello te invitamos a que tu misma/o incluyas la información de las convocatorias que tu conozcas.

Hazlo en: http://www.mujeresenred.net/foros2/viewforum.php?f=39
. Desde la primera página de Mujeres en Red hemos creado un enlace para acceder a la información directamente gracias ;-). http://www.mujeresenred.net

---------------

Recull realitzat per Ca la Dona. Casp 38, pral. 08010 Barcelona. Tel. 93 4127161 caladona@caladona.org  http://www.caladona.org

amunt