La nova bandera lesbiana

a Notícies 0 comentaris

La guanyadora del concurs i autora de la bandera lesbiana és Mercedes Díaz Rodríguez.La bandera lesbiana, triada entre 38 dissenys enviats al concurs d’Arcópoli, consta d’un triangle negre invertit, símbol amb el qual s’identificaven en els camps de concentració durant segona guerra mundial per designar a les dones asocials, entre les quals es trobaven les que vivien soles o no complien amb els rols de gènere femenins, moltes d’elles lesbianes i bisexuals, així com transgèneres i homes transexuals. El color violeta de fons fa referència al color utilitzat tradicionalment per representar al moviment feminista. Els signes astrológics de Venus que apareixen en la bandera en el seu costat esquerre, han estat usats des de la Roma Antiga per designar a les dones, l’esquematisme de traços permet incloure a tot tipus de lesbianes i la utilització del color blanc no denota cap construcció de gènere associada a altres colors.

Mercedes Díaz Rodríguez és l’autora de la bandera lesbiana.  Durant els últims sis mesos Arcópoli, associació LGTBQ+H de les Universitats Politècnica i Complutense de Madrid, i la Universitat d’Alcalá d’Henares, va realitzar el concurs “crea la bandera lesbiana”, convocat amb la intenció de visibilitzar el lesbianisme com un concepte positiu, enfortir l’orgull lèsbic, fer-nos a les dones lesbianes partícips de la nostra pròpia història i, crear símbols amb els quals ens sentim identificades i ens donin un sentiment d’unió entre nosaltres que afavoreixi el nostre empoderament.

Més info: http://www.arcopoli.org/index.php/es/nota-de-prensa/399-elegida-la-bandera-simbolo-del-movimiento-lesbico-en-espana

Compartir:
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Netvibes
 • PDF
 • RSS
 • Technorati
 • Twitter
 • Meneame
 • MisterWong
 • email
 • Print
 • Reddit
 • Wikio

entrades relacionades

Enviada per comiweb   @   29 juliol 2011 0 comentaris
780 lectures
Tags, Etiquetes :

Comparteix la info

RSS Digg Twitter StumbleUpon Delicious Technorati

0 Comentaris

Disculpes, comentaris tancats.

Anterior
« Red Cercana denuncia un altre assessinat d’una integrant de la Liga de mujeres desplazadas de Colombia
Posterior entrada
De mis impuestos, al papa 0 – Activitats previstes agost amb motiu visita Sr. Ratzinger »