maig 9th, 2011
les dones del col·lectiu Punt 6 ens van guiar en el fantàstic recorregut Jane Jacobs. Foto: Felisa Pradas

link l'àlbum de fotos

Dissabte tarda a Barcelona. Ens vam reunir front el mercat Sta Caterina, per celebrar, amb altres ciutats del món, el donatge a Jane jacobs , aquesta periodista americana que la seva experiència quotidiana, la va fer reflexionar sobre las ciutats i els/les seus habitants i ara és l´inspiració de sociòlegs i sociòlogues, arquitectes, urbanistes, ciutadanes,……..

Les dones de Punt6 ens van guiar pel recorregut pel Casc Antic, penjant reflexions de la Jane Jacobs per tot arreu. Reflexionant al voltant del tall natural d’una ruta de passeig per un banc de granit, d’una plaçeta formigonada amb un cercle petitó pel joc infantil, com una zona de passeig paral·lel a la Via Laietana natural, no ha estat tinguda en compte i ha quedat fragmentada i plena de dificultats.

Van venir la Maria i la Teresa presidentes de les associacions de veïns i veïnes de Casc Antic i Gotic, i el Jordi del Fav, i ens van aportar nombroses històries de cada lloc. Va quedar clar que si no existeix una pressió popular i un seguiment exhaustiu dels nostres entorns i barris, la tendència és anar cap a la privatització. Vam veure la força de l´AAVV Casc Antic amb les seves lluites per defençar el Pou de la Figuera,  el que van aconseguir  a força de les seves reivindicacions. Com no podia ser d´una altre manera vam anar al costat del Palau per dir si a l’ equipament- Escola de Musica- centre documental- salas d´assajos.

Vam passetjar la ciutat reflexionant i convertir-nos al final del recorregut en seguidores de l´esprit Jane Jacobs.

una de les reflexions que vam penjar al llarg del recorregut Jane Jacobs. Foto: Felisa Plou

una de les reflexions que vam penjar al llarg del recorregut Jane Jacobs. Foto: liaplou

Les dones del Punt6 han decidit fer el recorregut cada any, així que ens mantindrem informades, fer una passejada amb aquestes dones crea adicció.

per liaplou, Barcelona

Links:

http://punt6.wordpress.com/

http://es.wikipedia.org/wiki/Jane_Jacobs

Compartir:
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Netvibes
 • PDF
 • RSS
 • Technorati
 • Twitter
 • Meneame
 • MisterWong
 • email
 • Print
 • Reddit
 • Wikio

entrades relacionades

No
Comments

Tags:
, ,