abril 17th, 2011

han fet realitat un dels seus somnis

Continuen arribant a Barcelona els vaixells participants de la Barcelona World Race, la volta al món de vela sense escales ni assistències. Dimecres matí, després de 102 dies 19h 17 minuts i 18 segons, l’Anna Corbella i Dee Caffari van arribar a Barcelona, han estat sisenes amb el “Gaes”, i s’han convertit en la primera tripulació femenina en fer la volta al món a la Barcelona Wordl Race. L’Ana Corbella, és la primera catalana i espanyola que completa aquesta volta al món, mentre la Dee Caffari, ja ha completat 4 voltes al món!

Galeria Fotos Equip GaesDeclaracions


Font: Llegada del GAES a Barcelona http://youtu.be/p7at8Ut3iv4 http://www.annacorbella.com/

Dones a tota vela. El periodico. Joan Carles Armengol, 14/4/2011

Anna Corbella i Dee Caffari acaben sisenes la volta al món sense escales

La navegant barcelonina és la primera espanyola que la completa i l’anglesa, la primera que ho fa 4 cops

Exultants 8 Corbella (davant) i Caffari saluden des del vaixell a l'arribar al port de Barcelona, ahir.

Foto: GUILLERMO MOLINER

A punt de travessar la línia d’arribada, Anna Corbella es va posar a la proa del vaixell, davant del pal, i en solitari i en silenci va disfrutar durant dos llargs minuts (mentre el vent li acariciava la cara colrada) de la materialització d’un somni.

Feia molts dies que s’imaginava com seria el moment en què, després de fer la volta al món amb el GAES Centros Auditivos, un vaixell de tot just 18 metres d’eslora, tornés a casa, i mai més ben dit. Per a una barcelonina, completar la circumnavegació de la Terra a la seva ciutat tenia sens dubte un significat especial, màgic. L’última nit amb prou feines va poder aclucar l’ull. Poc després que sortís el sol, seguia més desperta que mai, i més emocionada, quan juntament amb la seva companya dels últims tres llargs mesos, l’anglesa Dee Caffari, completava la segona edició de la Barcelona World Race en 102 dies, 19 hores, 17 minuts i 18 segons. És a dir, menys de nou dies després de l’arribada del campióVirbac Pa-

prec 3 dels francesos Jean-Pierre Dick i Loïck Peyron.

Corbella i Caffari no van entrar primeres, ni tan sols cinquenes (l’objectiu de la skipper anglesa), però el seu sisè lloc els va deixar un regust de victòria perquè totes dues van culminar una regata històrica. L’Anna (34 anys) és la primera regatista catalana i espanyola que completa una volta al món sense escales en competició, i per a la Dee (38) aquesta ha estat la quarta, tres de les quals les ha fet sense escales. També componen la primera tripulació íntegrament femenina que finalitza la prova, i van ser copatronejar un dels quatre vaixells que no va parar durant la regata, juntament amb el Mapfre (2n), el

Renault ZE (3è) i el Neutrogena (5è). L’Estrella Damm (4t) es va veure obligat a recalar 48 hores a Nova Zelanda.

Dones a tota vels. Pioneres del mar. Així se sentien ahir Anna Corbella i Dee Caffari mentre flotaven amb la rebuda que els va brindar la ciutat. «Ho heu aconseguit. Moltes GAES a les dues», va dir en un lapsus l’alcalde Jordi Hereu. «Gràcies a Barcelona per aquesta fantàstica benvinguda després de tant de temps al mar», va replicar la Dee en un perfecte català. «És que és molt bona alumna», va explicar l’Anna, que va lluir la senyera durant tota la celebració, juntament amb la Union Jack de la britànica. Havien fet història, i ho intentaven valorar encara en calent. ¿De què servirà l’exemple de l’Anna?, se li va preguntar. «Espero que serveixi, més enllà que hagi sigut la primera, la segona o la tercera dona a fer la volta al món. M’alegra saber que he obert una porta per a altres noies que naveguen, això m’omple molt. Les animo totes a entrar en la vela oceànica i que disfrutin del mar i de l’esport d’aquesta manera».

Més voltes a la vista

Al seu costat, la Dee també s’erigia ahir en un exemple vivent per a les dones esportistes. Després de fer la volta al món sola i en companyia, del dret (Oest-Est) i del revés (en contra dels vents dominants), ja pensava a afrontar la pròxima Vendée Globe amb opcions de ser la primera dona que guanya aquesta prestigiosa regata en solitari. «Espero fer unes quantes voltes al món més, i no he perdut el seny», va dir de broma la fornida navegant.

Tant la Dee com l’Anna van desmentir el mite de la difícil relació entre dones competitives. «És una gran companya. Amb dues mans més a bord em sentia més segura. Ens ho hem passat molt bé i no hem tingut ni una sola discussió», va assegurar l’anglesa. Mentrestant, l’Anna assentia i acabava d’abraçar familiars i amics mentre somiava amb una dutxa, menjar calent, dormir i retrobar-se amb la seva gossa Piula.

Videocomentari d’aquesta informació a

http://epreader.elperiodico.cat

Font: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/esports/dones-tota-vela-972929

Vídeo Entrevista a Els matins TV3:

Compartir:
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Netvibes
 • PDF
 • RSS
 • Technorati
 • Twitter
 • Meneame
 • MisterWong
 • email
 • Print
 • Reddit
 • Wikio

entrades relacionades

No
Comments

Tags:
,