octubre 12th, 2016
Des del Centre Delàs d’Estudis per la Pau us convidem a les Jornades de 2016 sobre Dones i militarisme, que tindran lloc el dijous 17 de novembre.

La jornada té per objectiu reflexionar sobre el paper de la dona en les estructures militars i conflictes armats, fent un repàs als diferents rols en els quals pot veure’s immersa. El militarisme analitzat des del vessant de la cultura de pau implica en els propis exèrcits i grups armats violència cap a dins i cap a fora.

Des d’un enfocament feminista, el patriarcat és causa i conseqüència de la violència militar. Una violència que apareix en zones en conflicte armat, en les estructures militars, en processos de preparació per a la guerra i en la societat deles quals aquestes formen part.

És el militarisme una derivada més del patriarcat que legitima i perpetua la violència contra la dona? Per donar resposta a aquestes qüestions i a moltes més relacionades amb el gènere i el militarisme, comptarem amb dues taules rodones sobre La qüestió de gènere a l’Exèrcit espanyol i Els rols de la dona en els conflictes armats.

Si voleu ajudar-nos en la difusió de l’esdeveniment a les xarxes socials o anunciant-ho a les vostres agendes us estarem més que agraïdes.

Us deixem aquí els enllaços de la pàgina web i el facebook, on podeu trobar més informació sobre l’esdeveniment:

http://www.centredelas.org/ca/activitats/jornades

https://www.facebook.com/events/103843306751282/

Us hi esperem a totes i a tots!


Compartir:
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Netvibes
 • PDF
 • RSS
 • Technorati
 • Twitter
 • Meneame
 • MisterWong
 • email
 • Print
 • Reddit
 • Wikio

entrades relacionades

No
Comments

Tags: