juny 29th, 2016

Efecte narcotitzant en un vídeo de Telecinco sobre un crim masclista

Fitxa tècnica: Telecinco, Informativo Noche ,22/02/2016; minut 20:45, durada 2′ 07” – enllaç

La  notícia s’inicia amb la frase “Y este que estan viendo es el último caso de violencia de género en nuestro país”. Tal com assenyala  l’estudi “Representación de la violencia de género en los informativos de la televisión” amb aquest tipus d’afirmacions es posa l’èmfasi en una mena de rànquing estadístic, que fa recompte  cada cop que hi ha una nova mort, i alerta de l’efecte narcotitzant que pot produir en una part de l’audiència.

Alternativament, és preferible una contextualització rigorosa que expliqui elements que donin als fets una dimensió ja sigui social, històrica, política, psicològica o mèdica al fenomen de la violència.

En positiu, el vídeo posa l’accent, no en la víctima, sinó en l’agressor:  “un hombre de 41 años ha asesinado de un disparo a su expareja”.

Per accedir a l’apunt complet faci click aquí.

Rep una salutació cordial i fins aviat,

Compartir:
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Netvibes
 • PDF
 • RSS
 • Technorati
 • Twitter
 • Meneame
 • MisterWong
 • email
 • Print
 • Reddit
 • Wikio

entrades relacionades

No
Comments

Tags: