desembre 15th, 2013

portadaTRANSFEMINISMOS. Epistemes, fricciones y flujos. Miriam Solá y Elena Urko (comp.). Prólogo de Beatriz Preciado. En els propers dies es presentarà a diferents ciutats -donar ullada- , a Catalunya:  Barcelona, dissabte 4 de gener Cso Can Vies (Jocs Florals, 49) / 19h

Aquesta antologia pretén cartografiar l’emergència de tot un seguit de discursos, pràctiques polítiques i produccions culturals lligades al feminisme i a les lluites d’alliberament sexual i de gènere que habiten activament els moviments socials de l’Estat espanyol

No és una recapitulació de totes les reivindicacions i accions que s’han emprès des del que podríem cridar feminismes queer, transfeminismes o nous feminismes. Es tracta més aviat de crear un arxiu per recuperar i mantenir un llegat d’activismes, visibilitzant les veus d’algunes  protagonistes. Veus que desafien les formes de saber científic i del pensament institucional. A través de cada text es reconstrueix una genealogia, es llancen preguntes, es visibilitzen postures, debats i col·lectius.

Aquest llibre és, sobretot, un compromís amb la recreació i la reconstrucció de sabers subversius, d’experiències i memòries polítiques al servei d’els qui lluiten en els intersticis del feminisme.

Participen: AITOZOLE ARANETA, ALEX AGUIRRE, AMAIA OROZCO, ANA BURGOS, BEATRIZ PRECIADO, BENGALA & MAGNAFRANSE, BROT BORD, CRISTINA GARAIZABAL, DIANA J. TORRES, DIEGO GENDERHACKER, ELENA URKO, HELEN TORRES, ITZIAR ZIGA, KLAU KINKI, LETICIA ROJAS, LUCIA EGAÑA, LUCRECIA MASSON, MEDEAK, MERY SUT, MIRIAM SOLÁ, O.R.G.I.A, POST-OP, QUIMERA ROSA, RAQUEL (LUCAS) PLATERO, SANDRA FERNÁNDEZ, SARA LAFUENTE, SAYAK VALENCIA, TEO PARDO, VERONIKA ARAUZO, YENDÉH R. MARTÍNEZ.

http://transfeminismos.wordpress.com

https://www.facebook.com/transfeminismos

https://twitter.com/Transfeminismos

(Info original en castellà)

Compartir:
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Netvibes
 • PDF
 • RSS
 • Technorati
 • Twitter
 • Meneame
 • MisterWong
 • email
 • Print
 • Reddit
 • Wikio
No
Comments

Tags: