març 28th, 2013

tunisiAl FSM2013 Tunísia hi ha més de 1.500 tallers! Un programa molt ampli, per no parar ni un moment les que estiguin allà. Totes les lluites i crisi juntes.  l’Assemblea dones (austeritat i retallades = violència vers les dones), el climatespace (amb el repte de  “vincular la crisis climática con los problemas cotidianos d la gente”, com diu Pablo Solon), l’ Asamblea Mundial Habitantes (Lidia Ucher:Salir del mercado para alojar dignamente a mil millones de persona), …etc

La Independent s’ha traslladat fins a Tunísia per participar (amb l’Ass.Tunisienne Femmes “La violència contra dones en conflictes armats) i cobrir l’esdeveniment. Podeu seguir les seves notícies al FB: https://www.facebook.com/LaIndependent (Des de Tunísia som la Tona Gusi, la Marta Macias, la Gisella Evangelisti, la Julia López i la Teresa Carreras. I també ens ajuden la Lourdes Mourelo i la Iuren Aldecoa)

des d’internet pots seguir el FSM2013:

https://www.rebelmouse.com/FSM/El link porta a la plana especial que s’ha fet per seguir el fil del FSM2013 a Tunísia, utilitzant l’eina Rebel Mouse.

TWITER: #FSM2013: #climatespace #DebtWSF13 #globalsquare #taxjustice I veus @arafrei @esthervivas @aramateix @thaliabreton @EstherteleSUR @lidiaucher

TV online: http://tv.viacampesina.org/?lang=es

a manera de cinc cèntims de trobades que tindran lloc aquests dies: Hacia la Asamblea Mundial de los Habitantes y más allá (a continuació, traducció automàtica al català…)

Del 26 al 30 de març, tindrà lloc a la ciutat de Tunísia, en el marc del *FSM, la propera Assemblea Mundial dels Habitants, sostinguda per les xarxes internacionals i organitzacions d’habitants, especialment la *AIH, *HIC i No-*Vox, en col·laboració amb les organitzacions socials locals. Tothom està convidat a participar d’aquesta etapa fonamental del procés de convergència de les lluites pel dret a l’habitatge, a la ciutat, a la terra i als béns comuns, desenvolupament de la *AMH de Dakar 2011 i d’un any ple d’oportunitats per fer sentir la veu dels habitants de tot el món.

El desafiament dels habitants: contribuir a resistir la crisi amb l’objectiu de sortir d’ella a partir d’una alternativa *sistémica

Són més d’un bilió les persones mal allotjades o sense sostre que denuncien el fracàs de les polítiques neoliberals, quantitat en dramàtica progressió arran dels 70 milions sota amenaça de desallotjament per impossibilitat de pagar el valor de l’habitatge, dels projectes urbanístics, de les privatitzacions de béns comuns, de l’acaparament de les terres, de les guerres, de les eleccions polítiques que afavoreixen i exploten els canvis climàtics i els desastres. Es tracta d’una crisi de civilització, estructural, resultat de la implementació de polítiques financeres i urbanes subordinades al capital transnacional; marcades, especialment, per les conseqüències dramàtiques de l’esclat de la crisi de l’habitatge i la global, que aconsegueix i empobreix a una gran part de la humanitat en tots els continents.

Tot això mostra clarament la necessitat de buscar una sortida no a partir de solucions pegat, sinó de canvis radicals dels paradigmes que regeixen les polítiques i les nostres societats.

En aquest sentit, les organitzacions d’habitants i els moviments socials urbans han incrementat l’abast del desafiament i han decidit travessar una etapa decisiva per anar més enllà de les declaracions i bones practiques. El desafiament és determinar les estratègies i accions col·lectives, la qual cosa implica propostes, un programa, una forma d’organització i de reforç d’aliances en vista de canvis *sistémicos i revolucionaris. És a dir, refundar un Pacte Social Urbà sobre els drets humans, del medi ambient, i la responsabilitat dels habitants de ser els constructors i *co-governants, no els clients-usuaris dels territoris.

Iniciatives de debat, propostes i lluites dels habitants, diferents però convergents

A Tunísia, hi haurà una sèrie d’iniciatives, trobades, tallers i mobilitzacions, organitzades per les xarxes i les organitzacions d’habitants en els espai del *FSM i als barris populars, per satisfer de continguts i propostes operacionals l’Assemblea final de convergència.

La *AMH també serà un espai útil per a les organitzacions socials locals, especialment tenint en compte els problemes urbans i d’habitatge que afligeixen a la població de Tunísia, a pesar que allí va esclatar la Primavera Àrab.

A més de l’obertura i participació a les iniciatives proposades per uns altres, la *AIH participa d’aquesta dinàmica *federadora organitzant, al costat de diferents organitzacions i xarxes:

La “Trobada internacional: Sortir del mercat per allotjar dignament a mil milions de persones” representa una oportunitat concreta d’intercanvi, reflexió i discussió entre els actors que busquen refundar les perspectives de solució a la crisi de l’habitatge global-local a través del servei públic i del sector cooperatiu. És important destacar la proposta de Fons Populars, que s’alimentarien dels recursos alliberats gràcies a l’anul·lació del deute extern dels països empobrits.

La “Trobada internacional de víctimes de mercats immobiliaris” , que segueix els acords presos en el *FSU de Nàpols, que el seu objectiu és conjuminar els esforços en la lluita per afrontar de manera solidària la inseguretat d’habitatge per motius econòmics, com els desallotjaments d’inquilins, els embargaments d’amos hipotecats i les estafes immobiliàries. La Trobada hauria de reforçar la solidaritat internacional amb les lluites locals, definir les eines comunes d’anàlisis, alerta i solidaritat i produir una declaració per indicar les properes etapes.

La “Trobada internacional: Les lluites per Zero Desallotjaments i contra l’acaparament de les terres per recolzar la sobirania popular dels territoris” , amb l’objectiu d’intercanviar experiències i estratègies de les organitzacions d’habitants de ciutats i del camp, inclosa Via Camperola, compromeses en la lluita contra els desallotjaments en totes les seves formes (expulsions, *evicciones, desplaçaments, acaparament de terres). En aquesta ocasió, es presentaran les eines que s’administraran en conjunt, com la Guia Zero Desallotjaments, mentre que es llançarà un Anomenat de cas en vistes de la sessió del Tribunal Internacional dels Desallotjaments, programat en Ginebra durant les properes Jornades Mundials d’octubre.

La “Trobada internacional: Cap a una xarxa *Panafricana d’organitzacions d’habitants” , una ocasió concreta d’intercanvi, reflexió i discussió per afavorir la constitució d’una xarxa internacional d’organitzacions d’habitants provinents de diferents regions d’Àfrica.

La iniciativa, que es recolza sobre un procés continu i segueix les convergències obtingudes durant el Cim *Africités al desembre de 2012 a Dakar, és coordinada per un Comitè de Pilotatge que inclou les principals organitzacions d’habitants compromeses amb les lluites pel dret a l’habitatge, a la terra i als béns comuns als diferents països del continent.

La importància estratègica de la *AMH

En ser dirigida per moviments d’habitants, la *AMH constitueix un espai d’actors que lluiten des dels seus barris, amb els seus programes i prioritats, i així constitueixen una inversió política portadora d’esperança.

Per tot això, aquestes iniciatives seran de gran importància, no només pels debats i decisions sinó també – i, probablement, sobretot – perquè afavorirà el desenvolupament ulterior de mobilitzacions unitàries amb propostes, en les quals les organitzacions socials de cada país tindran el paper principal i comptaran amb la solidaritat internacional.

El procés de la *AMH se situa en aquest marc, impulsant l’acostament a nivells mundial, regional, nacional i local de les organitzacions d’habitants i dels moviments socials urbans, condició essencial per estar a l’altura del desafiament.

Un procés que milita per la creació de la Via Urbana i Comunitària, federant a nivell mundial organitzacions d’habitants i moviments socials urbans. Un espai i un camí comú, no una superestructura burocràtica, on les xarxes d’habitants, mantenint la seva independència, comparteixen experiències, elaboren estratègies i plataformes, reforcen la solidaritat amb les lluites g-locals, tenen eines comunes.

Una proposta d’habitants, oberta i en construcció.

Per als altres subjectes socials, així com per als governs progressistes locals i nacionals, existeix la invitació al diàleg per a l’èxit de la *AMH i més enllà.

Com participar de la *AMH 2013

Per obtenir més informació, manifestar la disponibilitat per col·laborar i participar de la *AMH, tots els interessats estan convidats a contactar a les organitzacions d’habitants o a les xarxes de referència.

Especialment, poden escriure a:

amh-wai2013@habitants.org

http://www.habitants.org/

https://www.facebook.com/events/498799256828990/

Font: http://www.fsm2013.org/es/node/11550

Compartir:
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Netvibes
 • PDF
 • RSS
 • Technorati
 • Twitter
 • Meneame
 • MisterWong
 • email
 • Print
 • Reddit
 • Wikio

entrades relacionades

No
Comments

Tags:
, ,