abril 22nd, 2012

dia-de-la-tierradiumenge 22 a les 16 hores “Campanya de Som lo que Sembrem contra l’ús d’herbicides amb glifosat i contra la autorització de transgènics tolerants a herbicides a Catalunya” , a la Fira per la Terra. Parc de la Ciutadella i Passeig Lluís Companys de Barcelona (21 i 22 d’abril de 2012)

Campanya contra l’ús d’herbicides amb glifosat a Catalunya

La campanya és una campanya en contra de l’ús generalitzat d’aquests còctels d’herbicida i de la contaminació que provoquen, però – com sempre – és una campanya a favor d’una gestió agrícola i del territori que permeti la reducció en l´ús dels combustibles fòssils, tant en la producció com en la distribució (circuits curts i venda directa), l’eliminació de l’ús d’agrotòxics (a mig plaç, recuperant biodiversitat, i espais degradats a tot el territori), la recuperació de la biodiversitat de sòls i llavors (amb una implicació de tothom, tallant cada vegada més la dependència amb les grans empreses multinacionals, i enfortint el teixit agrícola local), i la recuperació de la pagesia al territori (que ha d’anar lligat a la recuperació d’espais per a l’agricultura i a la generació de nous bancs de terres, terres que siguin tant de titularitat pública com privada, amb la dedicació de nous recursos, canvis legals, o altres vies que calguin fer servir des de la base).

Som lo que Sembrem recolzem demandes pageses i de col·lectius sensibilitzats com el preu just als productes agrícoles i canvis radicals en les cadenes de distribució i en com estan repartits els beneficis. Entenem que tot va lligat i que la lluita pel canvi de model agrícola també implica altres canvis socials, i ara de manera urgent una reestructuració del deute del país per a poder dedicar els recursos als temes que son més urgents, i no a retornar tot el deute a tots els inversors, i a salvar els bancs.

Al mateix temps és una campanya contra l’autorització de nous transgènics al territori, ja que hi ha una pressió molt forta per autoritzar el conreu de transgènics tolerants a glifosat, que no farà sinó augmentar de forma exponencial la contaminació. generalitzada amb els herbicides amb glifosat. Hem d’evitar que passi com amb el panís insecticida MON 810, que està prohibit pràcticament a tota Europa, i que només es conrea a gran escala a Catalunya i a l’Aragó, ja que a l’Estat la influència de les grans empreses i la connivencia amb la política és molt gran (com demostren els cables de wikileaks).

Font: Somloquesebrem http://sembremvalles.wordpress.com/2012/04/19/butlleti12/

Dia da TerraEl Dia de la Terra és un dia festiu celebrat en molts països el dia 22 d’abril. Aquest celebració va ser iniciada als EUA l’any 1970.

El Dia de la Terra s’ha convertit en un esdeveniment informatiu i educatiu sobre el problemes del medi ambient. Els ecologistes l’aprofiten per avaluar contaminació de l’aire, l’aigua i el sòl, la destrucció dels ecosistemes, els centenars de milers de plantes i animals en perill d’extinció i l’esgotament dels recursos no renovables. Les solucions que proposen per aquests problemes són el reciclatge, preservació de recursos naturals com el petroli, la prohibició d’utilitzar productes químics perillosos pel medi ambient, acabar amb la destrucció d’hàbitats fonamentals com els boscos humits i la protecció de les espècies en perill d’extinció.

Les Nacions Unides celebren també un Dia de la Terra cada any en l’equinocci de març, una tradició que va ser iniciada per l’activista de la pau John McConnell. McConnell va proposar per primera vegada la idea d’una festa anomenada “Dia de la Terra” a la UNESCO en una Conferència sobre el Medi Ambient l’any 1969, el mateix any en què va dissenyar la “Bandera de la Terra”. El Secretari General de l’ONU, U Thant va donar suport a la iniciativa de celebrar aquest esdeveniment, que s’inicià l’any 1971 fent sonar la Japanese Peace Bell (Campana japonesa de la pau) per marcar l’inici de l’equinocci de primavera en l’hemisferi nord i de tardor en l’hemisferi sud.

Font: Wikipèdia http://ca.wikipedia.org/wiki/Dia_de_la_Terra

Compartir:
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Netvibes
 • PDF
 • RSS
 • Technorati
 • Twitter
 • Meneame
 • MisterWong
 • email
 • Print
 • Reddit
 • Wikio

entrades relacionades

No
Comments

Tags:
,