febrer 15th, 2017

Garoña, l’ampliació de funcionament de totes les nuclears a 60 anys, i l’”impost” del govern PDECAT-ERC a Catalunya, que s’aprovarà al març, són coses que tenen relació.


Et demanem que actuis. No deixem el nostre futur i la nostra salut en negociacions entre polítics i representants de la indústria nuclear.

Si encara no ho has fet, dona suport al MANIFEST per a la retirada del Capítol setè de la Llei de pressupostos
Fes circular aquest missatge
.

Més informació: http://sirenovablesnuclearno.org/nuclear/nuclearradiacions.html

Comunicat de premsa: http://tercerainformacion.es/articulo/catalunya/2017/02/10/comunicat-mia-catalunya-garona-60-anys-i-impost-del-govern-pdecat-erc
—————————————————————————

Garoña, la ampliación de funcionamiento a 60 años de todas las nucleares, y el “impuesto” del gobierno PDECAT-ERC en Cataluña, que se aprobará en marzo, son cosas que tienen relación.

Te pedimos que actúes. No dejemos nuestro futuro y nuestra salud en negociaciones entre políticos y representantes de la industria nuclear.
Si aún no lo has hecho, apoya el MANIFIESTO para a la retirada del Capítulo séptimo de la Ley de presupuestos.
Haz correr este mensaje.

Más informació: http://sirenovablesnuclearno.org/nuclear/nuclearradiacions.html
Comunicado de prensa: http://tercerainformacion.es/articulo/catalunya/2017/02/10/comunicat-mia-catalunya-garona-60-anys-i-impost-del-govern-pdecat-erc

Moviment Ibèric Antinuclear a Catalunya

entrades relacionades

No
Comments

Tags:

febrer 15th, 2017

LA BONNE

TALLER DE MEMES FEMINISTES
Estratègies ciberfeministes d’enderrocament del patriarcat


http://labonne.org/blog/2017/02/02/taller-de-memes-feministes/

entrades relacionades

No
Comments

Tags:

febrer 15th, 2017
CCCB | Centre de Cultura Contemporània de
         Barcelona

Debats

Del 13 al 19 de febrer

Guerra o utopia

Conferència de Srećko Horvat

Dilluns 13 de febrer, a les 18:30

El projecte europeu va ser forjat sobre les ruïnes d’una guerra mundial amb l’esperança de prevenir que fenòmens com aquests tornessin a dividir el món. Amb les eleccions franceses, holandeses i alemanyes a l’horitzó, l’any 2017 sembla que serà decisiu. En aquesta conferència, Srećko Horvat ens oferirà un viatge pels possibles futurs d’Europa. Es repetiran els horrors del passat? O sorgirà una renovada visió utòpica per retrobar el camí?

Conferència de Srećko Horvat, filòsof, escriptor i activista polític, impulsor juntament amb Yanis Varoufakis de Democracy in Europe 2025 (DiEM 2025). Presentat per Antonio Monegal, catedràtic de Teoria de la literatura i Literatura comparada del Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra

Més informació | Entrada lliure, aforament limitat

Desig i subversió

Conferència de Marta Segarra

Dimecres 15 de febrer, a les 18:30

Des que les teories de Freud es van integrar al «sentit comú», s’ha tendit a considerar el desig i la sexualitat com a forces alliberadores, capaces d’alterar les normes socials i, per tant, els sistemes ideològics que les sustenten. Però, és subversiu el desig? Quina relació hi ha entre desig, amor i sexualitat? En què consisteixen i on ens duen les «polítiques del desig»?

Conferència de Marta Segarra, catedràtica de Literatura francesa i d’Estudis de gènere a la Universitat de Barcelona i directora de recerca del laboratori d’Estudis de gènere i sexualitat del CNRS francès. Presentada per Meri Torras, professora de Teoria de literatura i Literatura comparada de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Més informacióComprar entrades

Propers cursos de l’Institut d’Humanitats

14 de febrer
Aula Oberta #6: Brigitte Vasallo
Saber, fer, comprendre

15 de febrer
La ciutat (i les seves circumstàncies)
Seminari a càrrec de Lluís Duch

CCCB | Centre de Cultura Contemporània de
        Barcelona

Montalegre, 5 – 08001 Barcelona
Tel. 93 306 41 00 – info@cccb.org

El CCCB és un consorci de:

entrades relacionades

No
Comments

Tags:

febrer 10th, 2017

Benvolguts/es,

Des de l’equip d’Audiovisuals del CCCB, us fem arribar l’última entrega del Soy Cámara (el programa del CCCB de vídeo-assaig que anteriorment s’emetia TVE i que la primavera passada va passar a YouTube): “Dones i espai públic: Violència (capítol 2)“, realitzat per Íngrid Guardiola. Pensem que pot ser del vostre interès i que, si us agrada, en podríeu fer difusió. El capítol (el segon d’una sèrie de tres) tracta sobre com l’espai públic no només està disposat per a controlar les dones, sinó que, gairebé sempre, aquest control va acompanyat de violència, física i simbòlica: de l’amenaça constant de la violació a la “islamofòbia de gènere”, passant per la problemàtica barcelonina de la gentrificació a barris com el Raval o Ciutat Vella.

Títol: Les dones i l’espai públic: Violència (capítol 2)

Idioma: català, castellà, anglès, francès

Subtítols: castellà

Duració: 16min.

Guió i direcció: Ingrid Guardiola

Muntatge: Joan Carles Rodríguez

Sinopsi:

El 24 d’agost, una senyora a la platja de Niça era obligada a treure’s el burquini en una exposició i humiliació pública per part de les autoritats de seguretat. En paral·lel, els informatius televisius informaven de noies desaparegudes i de violacions en diferents festes populars locals i generaven unes reaccions a les xarxes socials conservadores, masclistes i castigadores cap a les dones. Despullades, revestides o violades, la coreografia pública del cos femení i, per tant, la identitat pública de les dones quan deixen l’esfera domèstica, segueix sent normativitzada des del patriarcat en nom de la llei. Aquesta sèrie en tres capítols obre una reflexió sobre la construcció i normativització de l’espai públic des de la perspectiva de gènere. Amb entrevistes a especialistes en el tema com Brigitte Vasallo (activista), Paula Ezquerra (Asamblea de Activistas Pro-Derechos sobre el Trabajo Sexual de Catalunya ), Mercè Amor (Festa de la Dona), Col·lectiu Punt 6, Zaida Muixí (arquitecta), Marta Segarra (catedràtica de literatura francesa), Mary Nash (historiadora) i María Castejón (investigadora especialitzada en temes de gènere).

Control (capítol 1) – online: sobre els mecanismes de control de les dones en l’espai públic, que comencen amb la flânerie i acaben en les normes estètiques i conductuals.

Violència (capítol 2) – online: Sobre la violència exercida en l’espai públic en les dones ja sigui amb finalitats econòmiques, sexuals o racistes.

Alliberació (capítol 3) – març 2017: lluites, referents i eines per pal·liar el control i la violència que s’exerceix sobre les dones en l’espai públic.

Alhora, us convidem a visionar altres episodis de Soy Cámara, com per exemple “Sexe i arquitectura“, realitzat per Andrés Hispano i Félix Pérez-Hita, i a seguir el canal de YouTube de Soy Cámara per tal de no perdre-us els següent episodi de “Dones i espai públic”:

Alliberació (capítol 3 – març 2017): Lluites, referents i eines per pal·liar el control i la violència que s’exerceix sobre les dones en l’espai públic.

Si us ha agradat el que fem, no dubteu a compartir-ho!

Ben atentament,

Marc Montull

Estudiant en pràctiques

@CCCBAudiovisual https://twitter.com/CCCBAudiovisual

youtube.com/SoyCamaraCCCB #SoyCámara https://www.youtube.com/channel/UClYUCukgy0GG7SHLkx3-5Sg

Pantalla CCCB, un mes, un artista http://pantallacccb.cccb.org

Xcèntric, el cine del CCCB http://www.cccb.org/xcentric

Montalegre, 5. 08001 Barcelona

T 933 064 100 / http://www.cccb.org

No
Comments

Tags:

febrer 10th, 2017

https://attachment.outlook.office.net/owa/rosallunabt46@outlook.com/service.svc/s/GetAttachmentThumbnail?id=AQMkADAwATE0OTgwLTRlODctMDUxYS0wMAItMDAKAEYAAAO1Qxa3tQdmRK6Qh8wgfXUzBwCpMenpAFBYq0SzxMESpFpl6AAAAgEMAAAAqTHp6QBQWKtEs8TBEqRaZegAAADpVJkdAAAAARIAEABj1YUKN%2FQ0Tp4lo8ERsNkE&thumbnailType=2&X-OWA-CANARY=iQBH1BAve0arLeKUQbt8FfBkzA7UUdQYUex2f7a4IJubY08e0V6_ajJAhWGLe1rRY4IQhCnGyZA.&token=4fce67f0-49ea-4b9b-b7d7-fc2197f0580d&owa=outlook.live.com&isc=1

Us convidem a la xerrada que farem en motiu de l'edició en butxaca de LES DONES DEL 36. Serà un homenatge a les dones del 36. Parlaran isabel Olesti, l'autora, Antonina Rodrigo, escriptora, i David Fernéndez, periodista i polític.

Dijous 16 a les 19h. a la Central del Raval.
 Us agrairíem que en feu difusió.
 Moltes gràcies en nom de les Nou dones del llibre, que moltes vau conèixer
No
Comments

Tags:

febrer 7th, 2017
Benvolguda, benvolgut,

Ja ha passat un any des que l’Observatori ORIGEN va engegar i tenim ganes de celebrar i compartir-ho amb vosaltres. Per aquest motiu, us convidem a l’acte “Presentació del projecte ORIGEN i de la publicació: Telenotícies i violències masclistes: una anàlisi crítica” que tindrà lloc dimecres 8 de febrer a les 19:00h a la sala La Cuina de la Bonne (. Ens agradaria reflexionar conjuntament sobre les tendències extretes dels 40 apunts setmanals d’anàlisi de les 6 cadenes de tele i compartir les experiències de treball de formació amb periodistes i entitats especialitzades.

Ens plantegem reptes de futur i estratègies d’incidència entre entitats i periodistes per assolir una comunicació lliure d’estereotips i que eradiqui les violències masclistes.

Ens agradaria molt que vinguéssiu.

Agraïm que confirmeu l’assistència a:
contacte@observatoriorigen.org

Salutacions cordials,

L’Equip d’ORIGEN

La nostra adreça de correu és:
contacte@observatoriorigen.org

entrades relacionades

No
Comments

Tags:

febrer 7th, 2017

https://attachment.outlook.office.net/owa/rosallunabt46@outlook.com/service.svc/s/GetAttachmentThumbnail?id=AQMkADAwATE0OTgwLTRlODctMDUxYS0wMAItMDAKAEYAAAO1Qxa3tQdmRK6Qh8wgfXUzBwCpMenpAFBYq0SzxMESpFpl6AAAAgEMAAAAqTHp6QBQWKtEs8TBEqRaZegAAADpVJkZAAAAARIAEABto7AxdHqYQbifdW%2BM67m0&thumbnailType=2&X-OWA-CANARY=Go-92TPaikKsppLAOC6JIsBTRzVdT9QY4jVHD0Gn7jqSgmJmFjyv9pVEvIVxggXGCx8NmxY3ykA.&token=63f6ccfe-4962-4c14-88f1-df3aa6b89c6f&owa=outlook.live.com&isc=1

Hola dones de Ca la Dona!

Us escric des de la biblioteca del Raval. Estem fent un projecte de Viquipèdia conjuntament amb Viquidones.

La propera sessió és dimecres 8 de febrer de 16 a 18h. Si sabeu d’alguna que li pugui interessar agrairia difusió.

Adjunto el cartell i aquí teniu l’[ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibsantpau/ca/detall/el-raval-a-la-viquipedia_99400476451.html]enllaç.

Salut!

Helena Vilardell

Bibliotecària

Biblioteca Sant Pau-Santa Creu

Biblioteques de Barcelona
Hospital, 56 / Carme, 47
08001 Barcelona
Tel. 93 3020797

http://www.bcn.cat/bibsantpau

vilardellbh@diba.cat

No
Comments

Tags:

gener 31st, 2017

Us convidem al debat

gran_encrucijada.jpg

entrades relacionades

No
Comments

Tags:

gener 23rd, 2017

El dia 25 de gener de 2017 el grup Interuniveristari COPOLIS “Benestar, comunitat i control social” organitza, dins de l’acció dinamitzadora de Redes de Excelencia: RED GENCPOLIS “Género, Ciutadanía y Polítcas” (FEM2015-71218-REDT), el Seminari “Diversitats familiars, cures i gènere”.

El Seminari vol contribuir a l’intercanvi d’idees, arguments, nous plantejaments i projectes entre investigadores que participen a la Xarxa GENCPOLIS, i també al diàleg amb altres investigadores que treballen els mateixos temes a nivell de Catalunya i de l’Estat espanyol. Així mateix, també pretén, potenciar l’anàlisi de les diversitats familiars, especialment, de les monoparentals i de la gestació subrogada, i fomentar les reflexions entorn als treballs de cures, les relacions amoroses i les violències masclistes, en relació a les institucions.

El seminari tindrà lloc el dia 25 de gener de 9:30h a 20:00h a la Sala de Juntes de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (edifici 696 Avinguda Diagonal 696, 08034 Barcelona)

Us adjuntem el pdf amb tota la informació en aquest correu.

Ben cordialment

Coordinació Xarxa GENCPOLIS


Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere (iiEDG)
Mail: info@iiedg.orginfo.iiedg@gmail.comhttp://www.iiedg.org

entrades relacionades

No
Comments

Tags:

gener 23rd, 2017


http://www.laindependent.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=6807%3Ael-govern-aprova-el-projecte-de-llei-per-fer-efectiu-el-dret-a-la-igualtat-de-tracte-i-a-la-no-discriminacio-de-les-persones&catid=249%3Adiscriminacio&Itemid=289&lang=ca

entrades relacionades

No
Comments

Tags:

gener 23rd, 2017
El proper dimarts 24 de gener a les 19.30 h, l’Asociación de Hombres por la Igualdad de Género presentarà el llibre “Hombres para el siglo XXI. Semblanzas de hombres feministas” al Centre Cívic Sagrada Família.
Per a més informació, podeu clicar la imatge.
Salutacions cordials,
Alba Cucurull Pedrerol
Servei de Comunicació
CENTRE CÍVIC SAGRADA FAMÍLIA
C/Provença 480
T: 93.450.89.17
ccsagradafamilia.net
facebook.com/centrecivicsafa
twitter.com/centrecivicsafa

entrades relacionades

No
Comments

Tags:

gener 23rd, 2017

Facebook:
Aquest mes de febrer @DocsBarcelona és DINS L’ARMARI, la pel·lícula de Sophia Luvarà presentada al Festival DocsBarcelona 2016, sobre la realitat de les persones homosexuals a la Xina, un país en ple auge de progrés econòmic i tecnològic, que condemna i estigmatitza les persones per la seva orientació sexual i les relega a portar una vida falsa per salvar les aparences davant de la comunitat. Es pot sortir de l’armari quan la teva família t’hi tanca dins?

Mira el tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=kzKPpXpbzw0

Consulta totes les projeccions aquí: http://www.eldocumentaldelmes.com/les-sales/

Twitter: DINS L’ARMARI es el @DocsBarcelona de febrer. Es pot sortir de l’armari quan la teva família t’hi tanca dins?http://bit.ly/2jAWlHX

entrades relacionades

No
Comments

Tags: