febrer 8th, 2018

No
Comments

Tags:

gener 11th, 2018

El documental Las Mujeres Decididas narra la situación de las mujeres en El Salvador y Honduras, a quienes se les ha denegado el derecho a la interrupción del embarazo.

https://vimeo.com/238829562

--
Coordinadora Estatal de Organizaciones Feministas
Coordinadora Feminista
c/Bravo Murillo 4-local-
28015 Madrid
tel. 91 3081233
http://www.feministas.org/

entrades relacionades

No
Comments

Tags:

desembre 14th, 2017

Demà divendres, 15 de desembre, a les 10.30 hores, a la seu del sindicat a Barcelona (Via Laietana, 16)

Acte “Per la dignificació del treball de la llar i les cures”


Al voltant del Dia Internacional de les Persones Migrades (18 de desembre), demà divendres, 15 de desembre, a les 10.30 hores, CCOO organitza l’acte “Per la dignificació del treball de la llar i les cures”.

Tindrà lloc a la sala 11 de la seu de CCOO a Barcelona (Via Laietana, 16, 1a planta), amb obertura a càrrec de Toni Mora, secretari de Política Territorial, Acció Social i Migracions, i Dolors Llobet, secretària d’Afiliació, Estudis i Coordinació dels Òrgans de Direcció, del sindicat.

Després (11.00 hores) es presentarà l’estudi “La situació de la població estrangera a Catalunya 2016. El cas de les treballadores de la llar estrangeres” per Dani Garrell, sociòleg del Centre d’Estudis i Recerca Sindicals (CERES) del sindicat i Carles Bertran, director del Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers (CITE). A continuació (11.45 hores), taula rodona amb Aurora Huerga, secretària general de la Federació de Construcció i Serveis de CCOO de Catalunya, Blanca Hernández, d’Inspecció de Treball, Norma Véliz, de Mujeres Pa’lante, Pedro M. Moreno, d’Anem per Feina, i Alba Garcia, secretària de Dones, Diversitats i Polítiques LGTBI de CCOO de Catalunya.

A les 13.00 hores hi haurà intervencions institucionals i a les 13.30 hores la cloenda, amb Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 14 de desembre de 2017

Agenda:
Divendres 15 de desembre de 2017
a les 10.30 hores
Sala 11 CCOO – Via Laietana, 16, 1a planta. BCN

14/12/2017
No
Comments

Tags:

octubre 28th, 2017

Benvolgudes i benvolguts

Us enviem l’enllaç al programa de la Trobada sobre les polítiques de comerç de la UE i les alternatives al poder corporatiu que se celebrarà a Barcelona els dies 3,4,5 de noviembre, organitzada per la Campanya no al TTIP, CETA, TISA amb el suport de la Fundació Rosa Luxemburg.

A continuació us detallem les activitats i format:

Divendres 3 de noviembre/ 21 h/ Cinemes Girona (BCN). En el marc del Festival Internacional de cinema de Medi Ambient estrena del film “BlueRiver” (Canadà). Aquesta sessió té el suport d’ Entrepobles, Ecologistes en Acció, Novact i la CatNoalTTIP, CETA, TISA. Reserva d’entrades: invitacio@ficma.com

Dissabte 4 de novembre / de 9:30 h a 17:30 h/ Centre Cívic Parc Sandaru (BCN). Activitat Formativa i de Debat “Políticas de la UE y alternativas al poder corporativo” . Es farà un repàs dels tractats en procés de negociació, aprofitarem per conèixer al més desconegut i que afecta als drets laborals, serveis públics i serveis bàsics, el TISA. Ens acompanyaran persones expertes per explicar-nos sobre el Tractat vinculant de les NNUU, sobre la Llei francesa de Drets Humans i Empreses, sobre remunicipalizacions i contractació pública i per la tarda 4 tallers molt interessants sobre el que s’ha parlat pel matí. Recorda inscriure’t Clicant AQUÍ (activitat gratuïta, inclou àpats)

Diumenge 5 de novembre / 10 h a 18 h / Assemblea d’organitzacions, campanyes d’arreu de l’estat i activistes. Cal inscripció.

Tot esperant sigui del teu interés i t’animis a participar!!!


Cordialment,


Àlex Guillamon i Lucía Barcena

Portaveus de la CatnoalTTIP, CETA, TISA

Continguts i incidència: Cristina Pina 616632954

Logística: Kike 664119275

Comunicació: Rosa Mateu 647333897

TWITTER
@noalttip
@catnoalttip


Més informació:
http://noalttip.blogspot.com.es/
http://bilaterals.org/?-TTIP-&lang=es

No
Comments

Tags:

octubre 13th, 2017

9ª Edició del concurs (RE)Imagina’t
Creacions audiovisuals no sexistes

Encara no us heu inscrit?

Per tal de facilitar-vos el treball a l’aula, presentem els següents recursos de suport actualitzats i ampliats per a aquesta edició:

Contingut audiovisual de suport
Bones pràctiques a la ficció
Bones pràctiques a la publicitat, videoclips i campanyes de sensibilització.
Muntatges que recullen fragments de pel·lícules i sèries,  així com d’altres creacions audiovisuals com la publicitat i els videoclips, que opten per una caracterització dels personatges no sexista i per una representació audiovisual allunyada dels  estereotips de gènere.

També podeu consultar exemples de storyboards de films i creacions publicitàries, així com el marc conceptual i el glossari que us aportarà el context a partir del qual idear la vostra creació audiovisual no sexista.

Materials de suport
Inscripcions obertes fins al 10 de novembre

El concurs (RE)Imagina’t és una iniciativa de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, adreçat a grups de nois i noies d’entre 14 i 18 anys dels centres d’educació formal i d’entitats d’educació en el lleure dels municipis que formen part d’aquest Observatori.

A través d’aquesta convocatòria es pretén impulsar la creació participativa dels nois i les noies tot incentivant la seva implicació en la construcció de nous models comunicatius que encarin positivament la diferència sexual.

Per participar és imprescindible haver enviat la inscripció abans del 10 de novembre de 2017 observatorid@observatoridelesdones.org.

La inscripció és gratuïta.

Descripció y modalitats
Els participants de la 8a edició, corresponent al curs 2016-2017, ens expliquen la seva experiència en haver participat al concurs.
Seguiu-nos a les xarxes socials
Amb la col·laboració de:
L’Observatori rep suport de:

Instància de participació ciutadana impulsada per ajuntaments.

Per una anàlisi crítica de la representació de les dones en els mitjans de comunicació.

Més informació a www.observatoridelesdones.org

En acompliment de la LOPD (Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal 15/1999 de 13 de desembre), Drac Màgic t’informa que les teves dades estan incloses en un fitxer informatitzat. Si desitges donar-te de baixa de la llista de correu electrònic, només has de fer click aquí o trametre un correu a butlletins@dracmagic.cat.
No
Comments

Tags:

octubre 13th, 2017

CONFERÈNCIA

Pepita Texidor. 100 anys del seu homenatge

El 14 d’octubre de 1917 es va inaugurar a Barcelona el primer monument dedicat a una dona amb nom, cognoms i ofici propi: Pepita Texidor, pintora de flors. Actualment gairebé ningú sap a qui pertany aquest bust femení que s’alça al parc de la Ciutadella.

L’encarregada de la conferència serà l’expera en la pintora Mª Isabel Gascón.

Lloc: Museu del Modernisme de Barcelona

Balmes 48, 08007

Data: Dimecres 18 d’octubre

Horari: De 18h a 19h

Organitza: Grup d’Història de les Dones i Museu del Modernisme de Barcelona

Entrada lliure. Places limitades

Info i reserves: mmbcn@mmbcn.cat / 932 722 896

entrades relacionades

No
Comments

Tags:

octubre 13th, 2017
Imágenes integradas 1
Nora Ancarola

entrades relacionades

No
Comments

Tags:

maig 18th, 2017
Comunicat sobre el Gastromoda, activitat realitzada a Manlleu on s’exposa el cos de la dona a diferents restaurants de la població:

Des de La Xinxa, grup feminista de Manlleu, rebutgem l’ús dels cossos de les dones com a reclam publicitari per a botigues i restaurants i també per incentivar el consumisme capitalista. Utilitzar els cossos de les dones per tenir més vendes ens deshumanitza tot situant-nos com a objectes de consum, per comprar, vendre i fer el que altres vulguin.

Al Gastromoda de Manlleu s’ha mercantilitzat amb joves menors d’edat fent-les passejar en calces, sostens i talons sota les mirades directes de comensals vestits i majors d’edat majoritàriament. Mirades que no van dirigides a la roba que duen les noies, que seria l’objectiu, sinó als seus cossos, que per això hi ha més pell que roba exposada.

Noies escollides conscientment: joves, primes i blanques, seguint els canons de “bellesa” marcats socialment. Canons convertits en ideals inassolibles per a la majoria de dones. El temps, el cost i l’esforç que suposa intentar aconseguir aquests cossos “ideals” ens esclavitza, ens denigra i destrueix a poc a poc la nostra autoestima. Contínuament se’ns recorda que els nostres cossos no són perfectes, que no podem acceptar-los, que necessiten tints, anticel·lulítics, sostens push-up, rímel, cremes, laxants i altres elements per apropar-nos només unes mil·lèsimes a l’ideal de “bellesa”. Ens tenen entretingudes perquè el poder el continuïn posseint els mateixos, els de sempre, els que no compten amb nosaltres tot i que som la meitat de la població. I mentre ens tenen entretingudes s’enriqueixen amb tots els productes que ens diuen que hem de fer servir. Si el dia de demà totes les dones del món estiméssim el nostre cos, l’economia mundial s’enfonsaria.

La pressió estètica que vivim les dones, especialment les més joves, invisibilitza la diversitat dels cossos, la bellesa que hi ha en cadascuna de nosaltres i, el més important, invisibilitza que el valor de les dones no es troba en els nostres cossos, sinó en el nostre cervell, en qui som.

El proper dissabte és la nit encantada de Manlleu, ens preguntem si, de nou, les dones tornarem a ser objectes, si el nostre valor el tornaran a posar en el nostre cos.

La Xinxa, Grup Feminista de Manlleu

Fotografies del Gastromoda

La Xinxa

Grup Feminista de Manlleu
https://twitter.com/XinxaFeministahttps://www.facebook.com/xinxafeminista/

entrades relacionades

No
Comments

Tags:

maig 17th, 2017

Benvolgudes i benvolguts,

Us escrivim per recordar-vos que demà, dijous 18 de maig, esteu convocats a un acte molt important: explicarem els resultats de la campanya Casa nostra, casa vostra, llançarem la convocatòria d’ajudes a organitzacions socials i presentarem un document amb propostes concretes dirigides a les administracions locals, catalanes i espanyoles. I, a més, parlarem del futur de Casa nostra, casa vostra.

L’acte tindrà lloc tres mesos després de la manifestació més gran del món pels drets de les persones refugiades i migrants. Mig milió de persones vam dir ben alt que #VolemAcollir, i les administracions es van comprometre a donar-nos resposta. Però, què han fet en aquests tres mesos?

Dijous, 18 de maig
18:30
Col·legi de Periodistes de Catalunya
Rambla de Catalunya, 10 Barcelona

Si no podeu assistir a l’acte, el podreu seguir en streaming a través de les xarxes socials de la campanya.

Moltes gràcies pel vostre suport, fins demà!

Judit Pastor i Costa
T 636430143

entrades relacionades

No
Comments

Tags:

maig 14th, 2017

Cursos de Periodismo aplicado (Antonio Maestre) y Comunicar con perspectiva de género (Magda Bandera y Alba Mareca) en Madrid.

Ofrecemos cinco becas a estudiantes con una reducción del 50% sobre la tarifa general.

Actualización (10 de mayo de 2017):

Los dos cursos de periodismo se posponen a septiembre.
Si quieres recibir información de las próximas convocatorias, apúntate a nuestra lista de correo. Únicamente te escribiremos para informarte de nuestros cursos.

CURSOS DE PERIODISMO DE LA MAREA

Cursos de periodismo: Periodismo aplicado

Descubre las claves del  periodismo aplicado: documentación, investigación, redes sociales… Taller práctico impartido por Antonio Maestre. Disponibles 5 becas para estudiantes (60 euros). Más información.

Temario:

* ¿Qué es la perspectiva de género? ¿Cómo introducirla en tus reportajes? Cambiar la mirada. Análisis de noticias y titulares. Ejercicios prácticos.

Lenguaje no sexista. Ejercicios prácticos.

* ¿Cómo se transmiten los estereotipos y roles asignados a las mujeres? ¿Cómo “desactivarlos”?

* ¿Cómo y cuándo se invisibiliza a las mujeres? Déficit de mujeres opinadoras, expertas,protagonistas de las informaciones.

* ¿Cómo organizar una agenda que facilite el trabajo a la hora de buscar expertas y fuentes? Intentar conseguir la paridad en la información.

* Análisis del tratamiento informativo de las mujeres en las diferentes secciones, en especial en las de Economía, Política y Deportes.

* Cómo informar correctamente sobre crímenes machistas y agresiones sexuales.

* Análisis de la prensa dirigida a mujeres.

Redes sociales.

¿Tienes alguna duda sobre nuestros cursos de periodismo? Escribe a cursos@lamarea.com o llama al teléfono 91 531 36 06.

entrades relacionades

No
Comments

Tags:

maig 9th, 2017

Degut a l’èxit a l’estrena de VENUS, (sold out!) s’ha decidit programar-la en cartellera a partir del divendres 12 de maig als Balmes Multicines V.O.
(c/ Balmes, 422-424)

Dues sessions diàries: a les 20h i a les 22h.

Compra les teves entrades anticipades aquí
https://www.grupbalana.com/cine/cartellera/confessions-de-dones-nues/

…I durant tot el més de maig a més de 40 sales a Catalunya
Consulta-les
aquí

Col·laboren:

LaDirecta  | Catorze.cat  |  Setem  |  TR3SC  |  Ambaixada de Dinamarca

Ot Burgaya

Producció – DocsBarcelona del Mes

ot@docsbarcelona.com

produccio@eldocumentaldelmes.com

c/Rosselló 184, 2n 3a

08008 Barcelona (Spain)

Tel. 93 452 46 18

eldocumentaldelmes.com

facebook.com/docsbarcelona

twitter.com/docsbarcelona

banner_venus

entrades relacionades

No
Comments

Tags:

maig 7th, 2017

Feminista , dirigida por Myriam Fougère, coproductor Pauline Voisard, documental, 60 min., 2017, Canadá

Feminista , es una película de carretera feminista.

https://www.indiegogo.com/projects/feminista-a-feminist-road-movie-women-feminism–3#/

No
Comments

Tags: