l’altaveudetotes - el blog de Ca la Dona

Les Grans

El grup de Les Grans funcionem des del final de 1993, quan ens vam posar d’acord unes quantes dones que havíem passat dels quaranta perquè ens venia de gust discutir i intercanviar entre nosaltres les vivències que teníem a mesura que ens anaven passant els anys. És un grup d’intercanvi, de relació de tertúlia i també d’autoajuda. Els nostres objectius són molt modestos… intercanviar les nostres experiències partir del contrast de les vivències del pas del temps i l’envelliment del cos i la ment, amb els aspectes positius i negatius de cada fet. Per altra banda contrastar des d’una perspectiva feminista la nostra preocupació per analitzar com són en realitat les coses i amb quines contradiccions ens hem trobat en la pràctica i en la construcció de les propostes i projectes que ha fet la nostra generació, fa vint anys, al voltant del feminisme.

Hem parlat de molts temes: feina, sexualitat, menopausa, imatge, amistat, relacions… tot plegat vinculat a la manera com abordem el procés d’envelliment personal, el desgast físic i psíquic, les pors… i les coses bones que també dóna el pas dels anys. Vam voler reunir-nos a Ca la Dona, perquè pràcticament totes venim de diferents grups o experiències dins del Moviment Feminista i ens anava bé veure’ns en un local on hi havia més grups feministes. Participem en activitats que es fan a Ca la Dona o en altres accions feministes i també vam participar a les Jornades Feministes del maig de 1996 amb un taller sobre el tema. Ens trobem cada primer dimecres de mes a les vuit del vespre a Ca la Dona.

5 Respostes a “Les Grans”

 1. Mónica el Dijous 08 Maig, 2008 12:49 pm

  Hola, que tal?

  Hago una pequeña descripción de mi:
  Mónica de 42 años, Lesbiana, Madre soltera, con dos pekes de 5 y 7 añitos.

  Estoy buscando, un Grupo o Asociación, que tenga actividades y charlas etc. como por ejemplo la de ustedes, que me gustaría conocerlas.

  Un gran abrazo para todas.

  Hasta pronto.

  Mónica Cejas
  monicapcejas@hotmail.com
  Móvil: 608070572

 2. Cati el Diumenge 18 Maig, 2008 6:21 pm

  Hola.Me llamo Cati y esto es un grito desde el fondo de un armario…me oís? Hace más de 15 años, cuando aun estábais en la granvia estuve en un par de ocasiones en Ca la Dona, entonces perdí la ocasión, ahora con 44 años a veces creo que es un poco tarde para seguir sin saber quién soy. Tengo poco tiempo y muchas responsabilidades a nivel familiar, pero yo necesito hablar de las cosas que me preocupan. Quizá entre tantas mujeres que deben andar por esta casa haya alguna que le guste, como a mí, pasar un ratito en el messeger, de momento es la única escapada que me puedo permitir. (carlhota 772@hotmail.com)
  En fin, un saludo a todas las valientes que andaís por el mundo dando la cara, teneís toda mi admiración.
  Un abrazo. Cati

 3. isabel el Dissabte 21 Juny, 2008 9:07 pm

  Hola! , acabo de llegir “Abuelas,madres,hijas” de Anna Freixes . Es alli on us he trobat. M’he sentit força indentificada . Tinc 60 anys i m’acabo de jubilar. No se si soc feminista , pero soc una dona ; no se que podria aportar , pero m’agradaria coneixer el vostre grup . Amb el meu afecte , ISABEL

 4. Carme Llauradó el Dimarts 21 Desembre, 2010 12:31 pm

  Bon dia, he entrat a la pàgina de Ca la Dona, he vist el vostre grup i que us reuniu regularment. M’agradaria poder oferir-vos una proposta d’uns tallers que vaig a realitzar entre febrer i juny del 2011, són uns tallers per a la dona en la perimenopausa, menopausa i postmenopausa.
  Podeu veure la informació a la meva pàgina web i si estiguéssiu interessades podria oferir una xerrada informativa, també us podria enviar el fullet informatiu si em dieu com fer-ho.
  Gràcies i una salutació

 5. Catalina Conrado Madueño el Diumenge 10 Abril, 2011 3:28 pm

  Hola, me llamo Cati, tengo 47 años soy de L´Hospitalet del Llobregat.
  Hace unos años, como 15 ó 16 os visité en Gran Via un día en que se presentaba un libro de poemas o algo asi, la verdad no recuerdo muy bien pero si que se leyeron algunos poemas, en aquel entonces me llevó de la mano a vuestra casa ( es un decir) una chica que en su día estudiaba periodismo y era de S. Boi del Llobregat, si no recuerdo mal se llamaba Merche y le tengo que agradecer su interés en mí en un momento de vida llena de confusiones y dudas.
  Hoy, mis preocupaciones ya no son a lo que a mi sexualidad se refiere, a mi edad, como a la de muchas mujeres, lo que me preocupa es sacar tiempo de donde no lo tengo para poder disfrutar un poco de mi vida “social” hoy por hoy casi nula.
  Si me decido un día a visitaros….me presento asi, sin más ni más? sin ser invitada por nadie?
  Mi correo esta a vuestra disposición y además me encantaría que me mandarais información sobre las actividades que llevais a cabo.
  Un saludo
  Cati.

Un comentari?