l’altaveudetotes - el blog de Ca la Dona

Grup Dones Filipines

Associació d’amistat de Dones Filipines de Barcelona.

El Grup d’Amistat de Dones Filipines de Barcelona es va formar el setembre de 1992 a partir de la trobada de totes les associacions filipines europees celebrada a Barcelona. Som unes 75 dones filipines que vivim a Barcelona les que integrem aquest grup. El nostre desig és tenir un espai on poder trobar-nos, parlar, i discutir dels nostres problemes com a filipines i com a dones. Tenim una assemblea anual que ens serveix per escollir el nostre consell de la dona cada dos anys. El consell s’encarrega de coordinar les reunions, activitats, seminaris…; està format per la presidenta, vicepresidenta, tresorera i auditoria. D’entre aquestes dones surt la representant del grup en les diferents convencions de grups d’amistat que se celebren periòdicament a Europa.

La tasca fonamental del grup és ajudar totes les dones filipines que arriben a Barcelona. Volem oferir el nostre suport, perquè s’integrin a la comunitat, coneguin els diferents grups filipins, i entrin a formar part de la xarxa de solidaritat filipina europea. Les activitats que portem a terme són força variades: cada diumenge ens reunim per celebrar la litúrgia setmanal a l’església de Sant Just i Pastor; celebrem les festes importants amb els nostres balls i menjars típics; portem accions de denúncia i pressió davant successos lamentables que afecten a les nostres compatriotes -el recent cas de la Sara Balabagan-; preparem seminaris i reflexions per oferir a les sòcies del grup; i editem un butlletí informatiu dos o tres vegades l’any, depenent dels recursos que disposem, on es troben les activitats preparades i informacions i notícies que afecten a les dones.

Per altra banda, el consell es reuneix els diumenges a les set de la tarda, després de la missa (aquest horari pot variar, segons les activitats que tinguem pendents), per proposar les activitats, discutir temes diversos i prendre les decisions que calguin. Som un grup amb moltíssims projectes però ens trobem limitades per la manca de recursos i de temps lliure per poder trobar-nos. Ens reunim els diumenges a partir de les 19 hores.