l’altaveudetotes - el blog de Ca la Dona

Projecte VACA

Projecte VACA és una associació de creadores escèniques constituïda l’any 1998 amb voluntat de potenciar la incidència de les dones creadores en tots els nivells del sector professional, duent a terme una tasca permanent d’investigació, experimentació i producció en l’àmbit de la creació escènica.

Per fer-se VACA només cal ser dona, professional en actiu i viure i treballar a Catalunya.

OBJECTIUS

· Estimular l’estudi i promoció de treballs fets per dones en el teatre.
· Potenciar la incidència de les creadores escèniques en tots els nivells del sector professional.
· Acollir i potenciar les iniciatives creatives plantejades per les dones vinculades a Projecte VACA apostant per el treball col·lectiu.
· Generar projectes de creació contemporània independent.
· Comprometre’s amb la creació escènica de qualitat sense renunciar a condicions de treball òptimes en el marc de la professió.
· Articular noves xarxes d’intercanvi i comunicació amb les diverses formes i disciplines artístiques.
LINEAS D’ACTUACIÓ

Tenim la nostra VACATECA (biblioteca de textos i material videogràfic d’autores nacionals i internacionals)  al Centre Cívic Convent de Sant Agustí, oberta al públic cada dijous amb servei de consulta i prèstec.

La nostra associació funciona de manera assemblaria i treballa, a traves de comissions, les següents lineas d’actuació:
1. Formació
    Impulsar la docència de les pròpies sòcies, compartint la formació de cadascuna i convidant professionals externs experts en el tema que es treballi.

2. Investigació i Creació
Proposar espais d’investigació tècnica o temática amb l’objectiu de concretar productes escènics de variada morfologia.
 
3. Intercanvi
Col.laboració anual amb el “Encuentro de Mujeres en las Artes Escénicas” de Cadis, col.laboració amb el Festival Magdalena Project i reunions amb altres associacions del Estat espanyol.

4. Àmbit social
Projectes que pretén apropar el fet teatral a dones en situació de exclusió social i tasques per incidir en la presència de les dones en les arts escèniques.
5. Difusió i Exhibició.
Mostra anual Novembre Vaca que recull l’activitat de l’associació durant l’any i que es diversifica en  espectacles, taules rodones, ponències, tallers o seminaris.
ACTIVITATS

Des del 1998 que Projecte VACA es presenta a Catalunya a la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega,  i en l’àmbit estatal, al Festival Iberoamericano de Teatro de Cádiz, dins el “II Encuentro de Mujeres de Iberoamérica en las Artes Escénicas”, la activitat de l’associació ha estat constant, assolint cada vegada més projecció pública amb les seves  actuacions, tant artístiques com reivindicatives.
L’activitat amb més resò durant aquest anys, ha estat la mostra anual, anomenada Novembre VACA,  que cada novembre  des del 1999 fins  enguany presenta tot tipus de propostes creatives impulsades per les sòcies VACA  i que durant un mes d’activitat incesant , ocupen diferents espais culturals de la ciutat.
Taules rodones, conferències, tallers, lectures dramatitzades i espectacles son els formats mes utilitzats per VACA per a donar a conèixer  les seves reflexions, I creacions.

http://www.projectevaca:COM/
En la nostra pagina web trobareu informació actualitzada de les activitats que realitzen i links d’interés.

vacas@projectevaca.com                    logo 

Carrer Igualada 19, 2on, 2na.
08012 Barcelona
Tel. 695.186.416