Ca la Dona: Un espai viu

Ca la Dona és un espai de trobada i relació entre dones i grups de dones, obert a la participació i a les propostes de les dones que ho desitgin. És un espai físic, però, sobretot, simbòlic, un lloc d’experiències polítiques, de reflexió i producció de pensament.

I sempre ha estat així. Mireu ja que en dèiem en el primer butlletí que vam treure (al 1993):

Esperem que aquest espai, que resta obert a les dones i que, a la fi, podem compartir, sigui un pol de referència, tant per a les dones del Moviment, com per a les que encara no ens coneixen, però que tenen interessos comuns i volen apropar-s’hi.  Que sigui un espai on l’heterogeneïtat serveixi d’enriquiment col·lectiu gràcies al debat i a la reflexió conjunta. Un espai on cada grup pugui organitzar i desenvolupar les seves activitats: on es puguin fer actes culturals, trobades, manifestos… un espai que volem que sigui el teu, que sigui el de les dones que ens belluguem per tal de fer trontollar tot allò que ens oprimeix.

Avui, Ca la Dona segueix volent el mateix.

L’experiència de viure el feminisme compartint els projectes de construir un espai de dones i per a dones, i de canviar el món, no ha estat gens fàcil; però realment, ha estat engrescador. Anys d’alegries i de penes, d’il·lusió i desencís, de reconeixement i d’oblit… de moviment permanent. Durant aquests anys, molts han estat els grups que es trobaven a la casa; alguns han desaparegut, se n’han creat de nous i, en general, moltes són les dones que d’una manera o una altra han fet que Ca la Dona sigui un punt de referència del Moviment Feminista de Catalunya.

Teniu una estona? Doneu una ullada a la presentació sobre Ca la Dona que van fer les companyes Betlem  i Lèlia amb motiu de la participació de Ca la Dona a les Jornades de Donosti, 3 i 4 d’octubre 2008.

Jornades Donosti Diapositives

View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: dona la)