Dones lliures en territoris lliures

CARAVANA FEMINISTA FRONTERA SUD

El divendres 14 de juliol de 2017, la Caravana “Obrint Fronteres” partirà des de diferents punts de l’estat espanyol i viatjarà durant una setmana cap a la Frontera Sud. Amb aquesta marxa pretenem denunciar les polítiques migratòries i d’asil tant de la UE com de l’Estat espanyol i la vulneració sistemàtica dels Drets Humans que es dóna a l’última frontera d’Europa.

Els diferents col∙lectius feministes que formen part d’aquesta iniciativa sumarem esforços per fer visible la presència de les dones en els processos migratoris i mostrar que les dones som també protagonistes i subjectes polítics. Posem de manifest que constantment són vulnerats els nostres drets de les dones incloent­hi la violència masclista en tota la seva amplitud i crueltat.

L’any passat vam creuar Europa per arribar a Grècia i denunciar la situació de les persones migrants, aquest any anem a Melilla, sense sortir de l’Estat Espanyol ens arribarem a una de les fronteres més violentes del món, on els drets de les persones migrants han desaparegut, l’última frontera d’Europa, viatjarem per senyalar la frontera de la vergonya.

EXIGIM A CRITS…

✗ que es deixin de vulnerar de manera flagrant els acords en matèria migratòria i d’asil de la Convenció dels Drets Humans.

✗ la fi del comerç d’armes i diem NO a la guerra i a les intervencions militars.

✗ vies legals i segures per a les dones en trànsit i en conseqüència per a totes les persones.

✗ que es garanteixin els drets de les dones en els països d’acollida, evitant l’explotació, els abusos, la violència i la tracta de persones.

✗ que es garanteixi el dret de les dones a formular una sol∙licitud d’asil independent de les seves parelles i a tenir un estatut jurídic independent del dels seus conjugues.

✗ que es garanteixi l’accés als procediments d’asil sense discriminació a les persones LGTBIQ+ (lesbianes, gais, bisexuals, transexuals, intersexuals, queers+).

✗ que s’atenguin les necessitats específiques de salut i els drets sexuals i reproductius de les dones inclòs l’avortament.

✗ que es garanteixi l’atenció a les dones i nenes que han patit o corren el risc de patir abusos, violència, mutilació genital femenina o matrimonis forçats.

✗ que es clausurin els CETI (centres d’estada temporal d’immigrants) i els CIE (cendres d’internament d’estrangers).

✗ que es garanteixi el treball digne de les treballadores de la llar del Marroc que treballen a Ceuta i Melilla.

✗ que es garanteixin els drets reproductius de les dones que pareixen a l’Hospital de Melilla i que són extorsionades per les màfies.

✗ que s’acabi amb les agressions, l’arbitrarietat policial, assetjament, els abusos i les allaus que han costat la vida ja a 4 porteadores.

✗ que les persones migrants que arribin a casa nostra tinguin garantit el dret a l’habitatge, la feina, a la sanitat, l’educació… com a ciutadanes de ple dret.

Per dignitat i per solidaritat lluitarem sense descans per la universalització dels drets de la humanitat. Denunciem la violència sexual que pateixen les dones i les nenes en els conflictes i afirmem que no són danys col∙laterals de les guerres, sinó crims de guerra que posen en evidència el crucial paper del patriarcat en la militarització de la societat i en els conflictes armats.

El grup feminista de suport a la Caravana Sud: “Dones lliures en territoris lliures” denunciem les eines del patriarcat: guerres, armes, fronteres, violències…i ens neguem a què els nostres cossos siguin un camp de batalla. Exigim vies segures per a dones i nenes.

Diem prou a la impunitat existent!

Compartir:
  • Print
  • Facebook
  • email
  • Meneame
  • Netvibes
  • PDF
  • Reddit
  • RSS
  • Twitter
  • LinkedIn